A. Εσωτερικός ποιοτικός έλεγχος

Σε κάθε έλεγχο που εκτελούμε συμπεριλαμβάνονται γνωστοί θετικοί και αρνητικοί οροί/ΕΝΥ-μάρτυρες. Ο έλεγχος των περισσότερων θετικών αποτελεσμάτων επαναλαμβάνεται τόσο για επιβεβαίωση όσο και για ποσοτικό ή ημι-ποσοτικό προσδιορισμό του τίτλου των αντισωμάτων. Επίσης ήδη για τις περισσότερες εξετάσεις ο έλεγχος γίνεται με δύο διαφορετικές μεθόδους (κυρίως στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος) ή ελέγχονται περισσότεροι βιοδείκτες για τη διάγνωση μιας ασθένειας. Ως παραδείγματα αναφέρονται ο έλεγχος για αντισώματα κατά AChR και MuSK (με κλασσική RIA και με νέα πολύ ευαίσθητη RIA, καθώς και με CBA όταν είναι επιθυμητό), κατά AQP4 (με CBA και RIA), κατά τιτίνης (με ELISA και όταν κρίνεται χρήσιμο και με RIA), κατά AQP1 (ELISA με ολόκληρη AQP1 και με πεπτίδια αντίστοιχα εξωκυτταρικών και ενδοκυτταρικών περιοχών), κατά παρανεοπλασματικών αντιγόνων (με ανοσοαποτύπωση και με ανοσοφθορισμό σε ιστό), κατά γαγγλιοσιδίων, για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (ολιγοκλωνικές ζώνες και ποσοτικές μετρήσεις ΙgGκαι αλβουμίνης), για CJD (συνδυασμός τιμών τριών πρωτεϊνών) και για Alzheimer (συνδυασμός τιμών τεσσάρων πρωτεϊνών). Καταβάλλουμε προσπάθεια ο διπλός έλεγχος να επεκταθεί σε σχεδόν όλες τις εξετάσεις που εκτελούμε.

Α. Εξωτερικός ποιοτικός έλεγχος

Συμμετέχουμε σε αρκετά διεθνή προγράμματα ποιοτικού ελέγχου για όσες από τις εξετάσεις μας διατίθενται τέτοιοι έλεγχοι (όπως για αντισώματα κατά του AChR, γαγγλιοσιδίων, παρανεοπλασματικών αντιγόνων, για ολιγοκλωνικές ζώνες στη σκλήρυνση κατά πλάκας και για τις 4 πρωτεΐνες του ΕΝΥ εμπλεκόμενες στην Alzheimer). Για τις περισσότερες από τις άλλες εξετάσεις (για τις οποίες δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη οργανωμένου εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου),  επιβεβαιώνουμε την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων μας στέλνοντας επιλεγμένα δείγματα σε συνεργαζόμενα διεθνή εργαστήρια αναφοράς για επιβεβαίωση. Για μερικές μικρής κίνησης εξετάσεις ή εξετάσεις οι οποίες είναι πολύ πρόσφατες, παρέχουμε την δυνατότητα να τις προσφέρουμε σε συνεργασία με πιστοποιημένα εργαστήρια αναφοράς του εξωτερικού, μέχρι να τις υιοθετήσουμε και στο εργαστήριο μας. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την ανίχνευση αντισωμάτων κατά υποδοχέα ρυανοδίνης, γαγγλιονικών υποδοχέων, GABAAR, mGluR1, mGluR5, Iglon5, ITPR1, CARP VIII, VGCC τύπου Ν και υποδοχέων ντοπαμίνης.

Γ. ISO: Από το 2014 λειτουργούμε με το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008.


 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Η Τζαρτος Νευροδιαγνωστικη εχει και έντονη ερευνητική δραστηριότητα στη διαγνωση και θεραπεία νευροάνοσων ασθενειών. Θα θέλαμε την πολύτιμη συμβολή σας παρέχοντας απλώς την συγκατάθεσή σας, ώστε μια ποσότητα που θα περισσέψει από το βιολογικό υλικό που θα μας δώσετε για διάγνωση, να χρησιμοποιηθεί για μελέτες που στοχεύουν στη βελτίωση της διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών. Οι μελέτες αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο μας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και με νευρολογικές κλινικές.
• Εθελοντισμός: Η τυχόν άρνησή σας δε θα έχει απολύτως καμία αρνητική επίπτωση σε εσάς
• Εμπιστευτικότητα: Στις μελέτες μας, μόνο οι αρμόδιοι ερευνητές θα γνωρίζουν το όνομά σας ενώ τα δείγματα θα χρησιμοποιούνται με κωδικούς αντί για ονόματα.
Αν έχετε ήδη εξεταστεί στο διαγνωστικό μας, θα το εκτιμούσαμε αν μας στείλετε ένα απλό email (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) δηλώνοντας: «συμφωνώ το βιολογικό δείγμα μου που διατηρείτε στο εργαστήριό σας να χρησιμοποιηθεί για τους ερευνητικούς σκοπούς του εργαστηρίου» και το ονοματεπώνυμο σας.


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (www.myasthenia.gr)
Ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος, με τακτικά μέλη μόνο μυασθενείς και κηδεμόνες ανήλικων μυασθενών (και αρωγά μέλη κάθε ενδιαφερόμενο), έχει τα γραφεία του στο ερευνητικό εργαστήριο μας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Ο Σύλλογος έχει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε πληροφορίες ή να γίνετε μέλος του Συλλόγου, απευθυνθείτε στα 211-8002680, 211-0172002, Φαξ:8009357, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. www.myasthenia.gr. Επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε για πληροφορίες και στην κα. Βέτα Τζάρτου, στα 6936534245, 210-6411060, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φυλλάδιο για τη μυασθένεια: Έχουμε εκδώσει, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού δικτύου Ευρω-μυασθένεια στο οποίο συμμετέχουμε, ένα φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες για τη μυασθένεια (μεταφρασμένο στα Ελληνικά), το οποίο διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να μας το ζητήσετε στη Τζάρτος ΝευροΔιαγνωστική (ή να το κατεβάσετε από το www.myasthenia.gr)


 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

  •  Οι ασθενείς ή οι κλινικές, θα μπορούν είτε να μας στέλνουν περί τα 5 ml ορού (κατόπιν συνεννόησης), είτε να προσέρχονται οι ασθενείς στο διαγνωστικό κέντρο για αιμοληψία (Δευτέρα-Παρασκευή:7:30-18:00 και Σάββατο 9:00-11:00). Θα υπάρχει και η δυνατότητα αιμοληψίας στον χώρο του ασθενούς.
  • Για έλεγχο για σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να παραδίδονται >0.5 mlENY και περί τα 5 ml ορού του αίματος.  Ο ορός και το ΕΝΥ θα πρέπει να λαμβάνονται την ίδια ημέρα, να διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον (κατά προτίμηση 4°C), και να μας αποστέλλονται το συντομότερο δυνατό.
  • Για έλεγχο για Alzheimer (β-αμυλοειδές, Taup-Tau) πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση του γιατρού σας με εμάς πριν την λήψη του ΕΝΥ

iso s new

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

sima png EN

Έσλιν  3, Αμπελόκηποι, Αθήνα 11523, Τηλ 210-6411060 & 210-6429969

Emails: info(at)neurodiagnostics.gr & stzartos(at)gmail.com

menu6a

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD hostplus 35