Ενδιαφέροντα νέα για τη διάγνωση της οπτικής νευρομυελίτιδας (για αντι-MOG, -AQP1 και -AQP4 αντισώματα).

α. MOG. Πρόσφατες μελέτες της ομάδος της Vincent  (Waters et al. Neurol Neuroimmunol Neuroinflamm. 2015) έδειξαν ότι τα αντι-MOG αντισώματα ανιχνευόμενα με τις πολύ σύγχρονες τεχνικές, τις οποίες έχουμε υιοθετήσει και εμείς, χαρακτηρίζουν ειδικά μη-MS απομυελινωτικές νόσους (συνήθως, αλλά όχι μόνο, οπτική νευρίτιδα με ευνοϊκή έκβαση) και μάλιστα περίπου 2 φορές συχνότερα από τα αντι-AQP4 αντισώματα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα «Ερευνητικά Νέα» του ιστότοπου μας

β. AQP1. Από το 2013 εντοπίσαμε αντισώματα κατά της AQP1 σε ορούς πολλών ασθενών με μη-MS απομυελινωτική νόσο, συνήθως αρνητικούς σε AQP4 αντισώματα (Tzartos et al. PLOS-1, 2013). Για τον περαιτέρω  κλινικό χαρακτηρισμό της AQP1-ασθένειας κάνουμε δωρεάν τον έλεγχο για αντι-AQP1 αντισώματα για οποιονδήποτε ασθενή με πιθανή  (μη MS) απομυελινωτική νόσο μας το ζητήσει ο γιατρός του (είτε ζητούν έλεγχο για αντι-AQP4 ή αντι-MOG, είτε όχι). Διαθέτουμε και ένα ερωτηματολόγιο για καταγραφή των κλινικών χαρακτηριστικών των AQP1-θετικών ασθενών, όταν ο ιατρός επιθυμεί συνεργασία σε αυτό το θέμα (για πληροφ.: email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

γ. AQP4. Υπενθυμίζουμε ότι θετικό αποτέλεσμα σε αντι-AQP4 αντισώματα (με CBA), ακολουθείται, στο εργαστήριό μας, με δωρεάν RIA η οποία αφενός επιβεβαιώνει και αφετέρου ποσοτικοποιεί με ακρίβεια το αρχικό αποτέλεσμα.

δ. Έκπτωση. Έχουμε πρόσφατα μειώσει τη χρέωση των εξετάσεων για αντι-AQP4 και αντι-MOG αντισώματα, ώστε να μπορούν οι ασθενείς να κάνουν όλους τους ελέγχους. 


iso s new

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

sima png EN

Έσλιν  3, Αμπελόκηποι, Αθήνα 11523, Τηλ 210-6411060 & 210-6429969

Emails: info(at)neurodiagnostics.gr & stzartos(at)gmail.com

menu6a

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD hostplus 35