Τζάρτος ΝευροΔιαγνωστική

Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Σ. Τζάρτου εξειδικεύεται στη διάγνωση και έρευνα στο πεδίο της Νευροανοσολογίας. Η ομάδα έχει διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο 35 ετών, που πραγματοποιήθηκε κυρίως στο Ελληνικό ινστιτούτο Παστέρ, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιο Πατρών και πρόσφατα και στην Τζάρτος ΝευροΔιαγνωστική. Μεταξύ άλλων η ομάδα αναπτύσσει και εφαρμόζει εξειδικευμένα διαγνωστικά υψηλής ευαισθησίας για νευροάνοσες νόσους όπως τη βαριά μυασθένεια, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την οπτική νευρομυελίτιδα, αυτοάνοσες περιφερικές νευροπάθειες και αυτοάνοσες εγκεφαλίτιδες.

Η Νευροανοσολογία συνδυάζει τη μελέτη του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Αποτελεί ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο πεδίο καθώς προσελκύει όλο και περισσότερους επιστήμονες από διάφορους τομείς της βιοϊατρικής έρευνας. Η αυτοανοσία είναι μια λανθασμένη ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στα δικά του όργανα και κύτταρα και αποτελεί κύριο στοιχείο στις ασθένειες του νευρικού συστήματος.

Αρκετές από τις ανοσολογικές ασθένειες του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα. Αυτό καθιστά δύσκολο για το γιατρό να καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Η ανάπτυξη ειδικών διαγνωστικών ελέγχων συμβάλλει καθοριστικά στην διαφορική διάγνωση και στην επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας. Το προσωπικό της Τζάρτος ΝευροΔιαγνωστική έχει την κατάλληλη εμπειρία για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και παρέχει τα αποτελέσματα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και σε οικονομικές τιμές.

Στον τομέα της έρευνας, το εργαστήριο επιπλέον από τις έρευνές του για την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών συμμετέχει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε ερευνητικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους κλινικούς ιατρούς.

Νευροινιδια, Neurofilament, LRP4, prion, Εγκεφαλίτιδα


menu6a

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD hostplus 35